Hålla hov med kräftor och dill

Hålla hov med kräftor

Tidigare i veckan var det äntligen dags att ta upp en saknad tradition. I tonåren var vi varje år ute en natt och fångade kräftor men sedan kom vuxenlivet emellan.
Nu bestämde vi oss att ta barnen med oss, tre år och fem månader och sova i tält vid ån och fiska kräftor hela natten. Vi åkte traktor med all packning (godis och blöjor) och satte upp vårt lånade tält (nästa år blir det vindskydd för det är så skönt att känna kylan i ansiktet). Vi tände eld och grillade korv, banan med choklad och marsmallow och drog upp 70 kräftor på nio burar.
Så här kokar du Mamma Karins 30 kräftor:
Koka upp 3 litet vatten med: 1,5 dl salt, 3 sockerbitar och 10 dillkronor med stjälk i en stor gryta.
Koka upp 1,5 liter ”dödarvatten”.
Skölj fem kräftor i taget och lägg ner dem i dödarvattnet. Ta upp med hålslev efter 30 sekunder och lägg över i din kokande kräftlag.
Gör samma sak med resten av de trettio kräftorna – gör det snabbt och börja alltid med de stora.
Koka 9 minuter. Ställ grytan med kräftorna liggande kvar i lagen att svalna i vattenbad. Byt gärna ut dillen till ny och välsköljd.

/Kolonistan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: