Grön explosion på kollo

20130525-114304.jpg

Min kanelros, som jag fick av mor i höstas, har klarat vintern bra, planterad i november strax före frost och snö.
Däremot tog new dawn, som ska häva sig upp i den vita spaljen, stryk och jag hoppas att rotskotten är blommande. När jag planterade den var jag rädd för att sorten som sägs bli fem meter skulle vara felplacerad vid en så liten spalje men tänkte att i så fall bygger jag ett valv och låter den klä bodens tak. Det har inte hänt ännu, kanske för stränga vintrar.
För en vecka sedan när jag var på kolonin sist hade mycket kommit upp och jag var förvånad. I förrgår hade allt exploderat – trädgården stod i försommarskrud. Det hade hänt medan jag lanserat sex nyhetssajter och fyra bloggar och jobbat dag och natt. Min mormorsrabarber var enorm och skördeklar (blir paj i helgen!). Plockade bort några stora blad som nästan kvävde en nyplanterad stormhatt.
Nu har jag fyllt alla mina land med sådd och nya växter. Köpte två vackra dahlior som jag satte ner i blomsterrabatten som förhoppningsvis ska prunkna hela säsongen i år. Håll tummarna för att jag lyckas i valet av växter och i kampen mot jordvarelserna!
Jag sådde en vända bondbönor och upptäckte att både dillen och rädisorna, som jag sådde förra vecka, börjat komma upp trots avsaknad av fiberduk. I år satte jag rödlök, kul att förnya lite. Det jag både saknar utsäde och plats för är portlak som jag gärna vill pröva – massor av nyttig omega 3 att ha i sallad.

/Kolonistan

20130525-120139.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: