Dubbla mandelkakor med nyponkräm

Hittade ett härligt recept med höstnypon när jag drömsurfade in på Varbergs kurorts hemsida. Testa!

Mandelkakor:
4 ekologiska äggvitor
0,5 dl strösocker
150 g mandelmjöl
4 dl florsocker
2 msk torkade malda nyponskal
(Plocka dina egna nypon, torka i 60-70 graders ugn över natten och mal i mixer.)

1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Vispa äggvitorna på låg hastighet och öka efter hand.
3. Tillsätt strösocker (lite i taget) och vispa till en toppig maräng.
4. Blanda försiktigt ned malen mandel, nyponskal och florsocker.
5. Spritsa/klicka ut till ca 50 runda klickar (stora som femkronor) på plåt med bakplåtspapper.
6. Låt kakorna vila 15 min innan du sätter in dem i ugnen.
7. Grädda dem i nedre delen av ugnen ca 12 min, de ska vara lite mjuka i mitten när du tar ut dem.
8. Dra bakplåtspapperet från plåten direkt och låt kakorna svalna.

Kräm:
125 g vit choklad, 50 g nyponpuré eller nyponsoppa.
1. Koka upp nypon med lite socker och sila genom en sil.
2. Smält vit choklad och blanda med nyponen.

Nu är det bara att ta en kaka, lägga kräm på den och sedan en kaka till ovanpå!

/Kolonistan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: