Kolonistans pesto med västerbottenost

20120918-213817.jpg

Grönt recept: Pesto på svenska
Cirka 15 stora krasseblad (skölda och avrunna)
2 vitlöksklyftor
Cirka 1 dl solroskärnor
10 skivor västerbottenost
1/2-1 dl olja

När jag lagar mat gör jag det med kärlek och nyfikenhet. Ovan måttangivelser är lite på en höft så testa dig fram och öka på den signaturingrediens du vill ska ge mest smak. Börja med att finhacka solroskärnor och krasseblad i en matberedare eller med mixerstav(-behållaren). Tillsätt en eller två klyftor vitlök och kör lite till. Lägg i den smakrika västerbottenosten (eller parmesan) och kör mixern igen. Häll i oljan, lite efter hand till du fått rätt koncistens. Klart!

20120918-215613.jpg

Ät ihop med en köttbit eller på ett ciabatta till förrätt. Jag kryddar min sallad med peston. Kan det bli godare? Håller max en vecka i tätslutande burk i kylskåp så snåla inte 🙂

/Kolonistan

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: