Flädersaften är klar

20120705-190114.jpg

20120705-190130.jpg

20120705-190150.jpg

Fläderblomssaften är nästan godas outblandad, smakar godis. Härligt söt med lite blommig beska. Jag tror att essensens skulle vara läskande gott att göra marmelad eller isglass av.

Här är receptet:

35 skölda klasar fläder
3 stora eborstade citroner i tunna skivor

Koka:
1,5 liter vatten
1,5 kg strösocker
50 gr citronsyra

Häll vätskan över fläderblommor som varvats med citroner. Låt stå svalt och dra i tre dygn. Sila i silduk över stor gryta eller som vi, en ren kökshanduk i durkslag. Häll sedan upp i burkar och frys in i lagom stora plastflaskor.

/Kolonistan

Ps: Jag har testat. Blanda ut med hälften saft hälften vatten och drick läskande kallt.

Annonser

3 responses to this post.

  1. Posted by Trevligt on 5 juli, 2012 at 17:09

    Ser mycket trevligt ut!

    Svara

  2. Posted by Trevligt on 5 juli, 2012 at 17:14

    Tack för kompletterande information!

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: