Farväl kolonin

Min sista dag på kolonin på ett tag. Flyttade runt växter som haft lite nasty sidekicks. I fortsättningen får de luft och ljus och en extra skopa kogödsel. Flyttade en kraftig solros som trycktes ner av sina högre och gängligare kompisar. Jag har samlat solrosor som inte riktigt fått plats på det ställe de stod från början i mitt ena trädgårdsland. Tillsammans med kusinen från de fina salongerna, jordärtskockan, ska de växa mot himlen.

Jag flyttade också en stor squash som trots sin relativa storlek förde en allt mer tynande tillvaro granne med jättelång och jättestor. Jag hoppas att den ska trivas i det andra kökslandet. Jag har ju passat på att strö ut den sista säcken med kogödsel över landen och till och med lite extra där. Håll tummarna för att det nu blir en andra kick för växterna och att det är en djungel av njutbart och inte ogräs när jag kommer hem igen.

Japp. Så är det. Nu drar jag. Härligt att få komma ut i världen igen. Jag älskar visserligen min hemstad. Men. Den vackra vid den stora djupa sjön som kan vara varm på yran men ruvar på ständigt isande vattenmassor som när som helst kan ställa till det för badarna. Jag älskar min fina kolonin. Men.

I dag lyfter flyget mot Milano. Två dagar i Italien och sedan bär det av till Franska Rivieran. Härliga dagar med vindsurfing och god mat. Mycket sol och mycket motion. Därefter, när kroppen är lite mer tonad och mycket mer brun (mer än nu i alla fall när jag har jobbat och är otränad pga skadan) blir det lite jetsetpustar med stopp i Sainte Tropez, Cannes, Nice, Antibes och Monaco. Jag kan se det framför mig när vi rullar in framför casinot i Monte Carlo och jag sträcker ut min ganska långa ben smyckade med stilettoklackar men nästan helt dolda i en rödvit hellång vintageklänning. Lantlorden slänger nyckeln till piccolon som snabbt kör bort vår – Fiat panda! Ha ha

Mr Promiseland har lovat att vattna medan jag är borta. Det vill jag tro av hela mitt hjärta. Känner att det kommer gå bra och att jag kommer hem till den underbaraste platsen på jorden. Då blir det grillat  och hallonpaj i augustikvällen!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: