Jag har grön abstinens!

Nu har jag snart varit ifrån min älskade koloniträdgård i en vecka! En vecka! Kan ni fatta det? Jag har ett så konstigt jobbschema att jag kör en veckas hårt jobb med tolvtimmars-pass och sedan ledigt lika länge. Ledigheten är skön och jag får verkligen tid till mina projekt då.

Under jobbveckan sätter dock abstinensen i, särskilt som nu när jag inte kunde vara där i lördags. Det har varit härligt väder nästan hela veckan. Jag är så nyfiken på vad som har hänt med mina plantor och frön. Det måste ju äntligen ha börjat grönska och säkert har ogräset visat sitt fula tryne på alldeles för många ställen… 

Här kommer lite gröna och härlig tips:

Öppet hus på Klämmestorp 25/5- 27/5, 10-18

Den här veckan är det öppet hus i Jönköpings kommuns växthus på Klämmestorp, hälsar trädgårdsmästare Stefan Claesson. Jag har varit där förut i jultid och sett alla julstjärnor och lökväxter. Det var fascinerande och det ska bli roligt att se alla vackra sommarblommor där nu. Kanske kan jag få lite tips på trender för park och trädgård också. En liten utflykt dit på onsdag inplanerat. Då kan jag också passa på att köpa jord och sten – innan jag ska lämna bilen på tvätt inför bröllopet! 


Ny bok om grönskans läkande kraft

Trädgården har en inneboende kraft. Det vet varje odlare. Det handlar inte bara om att få växter att gro utan också om att få själen att växa. Sätt spaden i jorden och några timmar senare är det bättre balans mellan kropp och själ. 
Temat för Botaniska trädgården i Göteborg år 2010 är hälsa och livskvalitet och på det spåret släpps också en bok. I den uppmärksammas projektet inom det som kallas grön rehabilitering som i flera år har pågått där och som numera är en permanent verksamhet. Det handlar om stressande människor som behöver naturens läkande kraft och trädgårdsarbete för att komma tillbaka till arbetslivet. Grön rehabilitering kombinerar traditionell sjukvård med trädgårdsarbete och bedrivs på uppdrag av bedrivs på uppdrag av Västra Götalands landsting. Botaniska Trädgårdens bok ska ge tips om hur man arbetar med grön rehabilitering och ”hittar sin väg ut i det gröna” som yrkesmänniska eller privatperson. I entrén anlägger Grön rehabs personal, psykoterapeut, trädgårdsmästare, verksamhetsledare/biolog, arbetsterapeut och sjukgymnast, Hälsans trädgård för vila, aktivitet och inspiration.

Årets sommarutställning i Botaniska trädgården heter Glömda skönheter – begoniornas återkomst (pågår 22 maj – 29 augusti). För mig är begonian mest en krukväxt som bär massor av blommor och starka färger. Den är mycket mer än så. Det finns nämligen 1500 arter i världen, 150 visas på utställningen och några av dem är till och med ätliga! 

Tårtspecialistens kryddar cup cakes med blommor

Faksimil från http.tartspecialisten.se

Faksimil från http.tartspecialisten.se

 

Kika in hos tårtspecialisten och försök att inte äta upp bildskärmen när du ser alla dekorativa tårtor och söta cup cakes. Den här tjejen bloggar om sin stora bakpassion och länge var en av finalisterna i Arlas tävling Nationaldagstårtan. I dag blev det dock klart att hennes tårta med hjortron inte är bland Sveriges tre bästa, bara bland de nio. Inte dåligt det! 

Trädgårdsflow är dagens tips på grön blogg
En bloggare med blick för inspirerande bilder hittar du på Trädgårdsflow. Den handlar om allt från bloggarens Norrlandsträdgård till Chelsea Flowershow. Där hittade jag inspiration till hur jag vill ha det i min trädgård – vilt och vackert:

Bloggen Trädgårdsflow visar massor av inspirerande bilder från Norrlandsträdgården till Chelsea flowershow. Här är faksimil som får illustrera vad som är vilt och vackert.

Bloggen Trädgårdsflow visar massor av inspirerande bilder från Norrlandsträdgården till Chelsea flowershow. Här är faksimil som får illustrera vad som är vilt och vackert.

Annonser

2 responses to this post.

 1. Hej !

  Kul att du ville vara med och tävla .
  Å tack för reklamen och de värmande orden 🙂
  Tanken är att öppna butik så småningom i lusthuset,
  Men just nu är projektet vilande eftersom jag är
  sjukskriven efter en axeloperation och inte kan göra nåt i princip .
  Har det för att njuta av livet och glömma bort värken och drömmer om den dagen jag kan köpa in massa kul och öppna ordenligt.
  Öppnar upp om nån tittar förbi och vill kolla eftersom jag är hemma och dottern är med på ett hörn så det funkar även om jag är invalidos för tillfället 🙂
  Ha en bra dag nu ska jag kolla in din blogg 🙂
  Kram Bittan

  Svara

  • Oj! Du var snabb. Såg att du hade massor av mysiga saker i webbutiken. Vilken kreativitet du har, blir så imponerad. Tidningar brukar snappa upp sådana människor men jag har inte sett något.
   Gillar verkligen den där där lite nötta och romantiska stilen. Hade gärna haft det hemma men min lägenhet är så modern att det krockar. Det blir lite mer romantiskt och icke-perfekt på kolonin, så småningom. De första åren som kolonist och restaurerare blir det mest hårt arbete. Nu börjar det se vettigt ut. Fler projekt på gång. Nu ska jag köpa staketstolpar!
   Kram Kolonistan

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: