Gör oplanerad entré i en videoinstallation genom ett växthus…

 

Läs mer om utställning på sidan 2 DN Kultur (Faksimil från DN 19/4 2010)

Läs mer om utställning på sidan 2 DN Kultur (Faksimil från DN 19/4 2010)

 

Ett mycket kort inlägg som inte alls handlar om grönska… Förutom möjligen promenaden dit via blåsiga Gärdet ut till Djurgårdsbrunn med sina små gröna trähus som liknar uppförstorade kolonistugor… Och att du gör entré i verket genom ett växthus! Hur som helst vill jag tipsa om ett besök på Judiska teatern där fotografen och videokonstnären Lee Yanor just nu visar sina verk.

Jag gjorde ett helt spontant och mycket kort besök där i helgen. I första rummet där dagsljuset som jag just lämnat gör mörkret ännu mörkare möts jag av installationen Void. Människor som inte är greppbar dansar och flyger fram runt hela rummet. Du kan inte fixera dem med ögonen. Du kan inte gripa tag. En illusion som i mörkret kan bli så verklig för en sekund att du försöker ta tag i din väns arm men det är videoinstallationen som spelar dig ett spratt! I nästa rum är bilderna tredimensionella genom bilder i två lager, dels på fast yta och dels på duk och sedan ljussatt. Jag ska återkomma och se filmerna Cloud 9 och Small songs som knyter ihop verket.

Utställningen är öppen till den 6 juni 2010. Fler verk av Lee Yanor kommer att visas på Restaurang Djurgårdsbrunn framöver. Där går det också att äta brunch. Eller varför inte en kaffe i kanalhuset? Vill du gå längre är det bara att fortsätta ut på Djurgården eller gå vidare till Rosendals trädgård för fika eller varför inte Kafé flickorna Helin och VoltaireSkånska Gruvan. Jag hade inte varit hos Voltaire förut men läst deras kokböcker. Kul att äntligen får kika in. Mysigt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: