Vardagslyx med en knöl

Årets första skörd. I dag blir det soppa på dessa knöliga delikatesser - jordärtskockor.

Årets första skörd. I dag blir det soppa på dessa knöliga delikatesser - jordärtskockor.

Det blir middag med en knöl i dag. Lantlorden och jag ska äta jordärtskocksoppa till middag i dag. Det är alltså inte Lantlorden som är knölen för i dag är vi på gott humör. Ingredienserna till soppan är inhandlade: Lök, vitlök, grädde, hönsbuljong, vitt vin – och till det krispiga parmaskinkachips.

Jordärtskockorna är vårens första skörd på kolonin. I går beskrev jag den som en solros utan blomma i toppen (den är oansenlig). Inte helt fel med tanke på att det är en släkting, läste jag i dag. Den har samma ståtliga höjd och sträva blad som utgår från en grov stamm. Går att odla till zon 7.

Har du tur finns dessa små delikata knölar i din närmaste matbutik så du kan hänga på när jag står vid spisen senare i dag. Ha en bra dag!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: